H i s t o r i e

Jarenlang is gewerkt aan een nieuwe duurzame oplossing. Inmiddels is WSV Schardam voorzien van een nieuwe echte Kade. Als u van uw schip op de kade stapt dan bevindt u zich op de Klaas Knolkade. Klaas Knol was de voorzitter van onze vereniging tot 2012 en heeft deze vernoeming bij leve te danken aan zijn inzet bij de vernieuwing van de haven tot wat het nu is.

De haven is eenvoudig van opzet. Sinds de nieuwe kade, die in 2006 is geopend, bevindt zich een servicepunt voor electra en heeft elk schip de mogelijkheid water te tanken, hetgeen voor de leden een absolute luxe is. Voor de rest komt u bij ons passeren om vogels te kijken en te genieten van rust en uitzicht over het Markermeer. Ondanks de vernieuwing denken we de authenticiteit van de haven gespaard te hebben.

Niet alle leden hebben een zeilschip. Minder dan de helft heeft een ligplaats. De overige leden maken gebruik van onze trailerhelling en/of hebben een walplaats voor een open boot. Verder heeft WSV Schardam een zeer actieve afdeling Jeugdzeilen voor de opleiding van kinderen in CWO 1,2, en 3.

Het bootje in de verenigingsvlag van Schardam is een symbolische verbintenis met het dorp Schardam. Het bootje is als gevelsteen opgenomen boven de kerkdeur.

Kerkgevelsteen

Voor wie is de watersportvereniging Schardam?

De Watersportvereniging Schardam, behartigt de belangen van leden afkomstig uit de gemeenten Koggenland en Zeevang.

De vereniging behartigt de belangen van de watersport. Zij tracht dit doel te bereiken door:

• De nodige accommodaties (haven en opslag) aan te brengen en in stand te houden
  • Het zich onderling bekwamen in de watersport door middel van
  • In het seizoen iedere dinsdagavond wedstrijdzeilen
  • Jeugdzeilen met optimisten , testen van de zwemvesten in het zwembad voor de kinderen die deelnemen aan het jeugdzeilen.
  • Met de kinderen deelnemen aan wedstrijden van verenigingen uit de regio.
  • Jaarlijkse terugkerende activiteit voor bovenbouw lagere school Zeevang en Koggenland (meezeilen op grote schepen en zeilles in de optimisten)
  • Rondje Noord Holland met de boten van de vereniging, tocht naar Terschelling, Block van Kuffeler
    Barbecue in de haven voor de leden met diverse activiteiten voor jong en oud
  • Winterbijeenkomst met uitleg van o.a. wedstrijdreglement
  • Nieuwjaarsbijeekomst en Algemene Ledenvergadering
  • Een terugkerende activiteit voor de inwoners van Zeevang en Koggenland met medewerking van de reddingsstation Zeevang
  • Deelnemen aan de winterwedstrijden van de Watersportvereniging Hoorn

De vereniging kent leden, jeugdleden en donateurs.
Jeugdleden kunnen zijn zij, die zelfstandig kunnen varen en/of zeilen zulks ter beoordeling van het bestuur, mits zij op 1 januari van het verenigingsjaar, waarin het lidmaatschap zal worden verkregen ten minste twaalf jaar zijn en de leeftijd van 18 jaar nog niet hebben bereikt.

Zij die lid of donateur wensen te worden, melden zich daartoe schriftelijk aan bij de secretaris. Er is nu een maximum van 120 leden. Uitbreiding van het aantal leden kan alleen door goedkeuring van de algemene ledenvergadering.

Voor inlichtingen:

George Postma tel. 06-51601525